Groene verhalen

Wie kunnen er een beter beeld geven van het werken bij Green dan de medewerkers zelf? 

Hieronder vertellen Henri,  Remco, Wiebe, Niek, en Robin je meer over het werken bij Greenm2. 

Henri

Voorman tuinaanleg

Wij werken met enkel duurzame en diverse materialen. Nieuwe materialen, exclusieve materialen zoals cortenstaal en accoya hout. Dat maakt het werken bij Green extra leuk. Ik werk veel samen met leerlingen die de hoveniersopleiding doen. Het is fijn om de jonge garde de kneepjes van het vak bij te leren. Ik wil ze altijd meegeven dat ze niet bang moeten zijn om hard te werken. In de afgelopen 23 jaar dat ik bij Green werk ben ik zowel in de particuliere sector als bij bedrijfstuinen werkzaam geweest. Wij werken in een team van fijne collega’s. We zien elkaar vaak ’s morgens in de kantine, dat hangt af van de plek waar je die dag werkt. En op vrijdagmiddag treffen we elkaar daar vaak ook weer om de week samen af te sluiten. Dat is altijd gezellig.

Remco

Voorman tuinonderhoud

Al bijna 14 jaar ben ik werkzaam bij Green. Je krijgt vrijheid, alles is te regelen. Als je een keer omhoog zit met oppas bijvoorbeeld, dan is er altijd wel een mouw aan te passen.

Ik werk voor 95% voor particulieren. Je kunt met de bewoners of opdrachtgevers overleggen, je bent heel vrij om ook eigen ideeën in te brengen bij de klanten. Eigenlijk zijn wij een soort adviseur. De mensen verwachten ook dat wij vakkennis hebben en hier vertrouwen ze ook op. In het najaar maak je de tuinen helemaal netjes, en in het voorjaar maak je de tuin klaar voor de zomer. Je ziet de tuinen opknappen als je erin bezig bent, dat vind ik leuk. Er zijn adressen waar ik al 14 jaar kom om de tuinen te onderhouden, en dan 2 of 3 keer per jaar. Het is heel afwisselend.

We zijn vaak in tweetallen aan het werk, soms ook alleen. Soms nemen we een leerling-hovenier mee als derde man. Zij kunnen dan zien hoe het eraan toegaat in de tuinonderhoud bij particulieren.

Wij zetten in de tuinen echt de puntjes op de i. 

Loading

Binnenkort meer verhalen vanuit het team.

Loading

Binnenkort meer verhalen vanuit het team.